Home

Welkom op de website van Carmen Cremers.

Carmen Cremers (1962) is als auteur in Roermond geen onbekende. Haar debuutroman Weg van de Steenen Trappen (2012) kende groot succes in de regio. Schrijven is haar grote passie. En uit deze passie komt inmiddels de tweede titel, De vloek van Severijn, voort. De warme relatie tussen Carmen en haar nichtje Joy is de sprookjesachtige inspiratie voor dit boek, speciaal voor Joy geschreven. Natuurlijk mogen alle kinderen gezellig met Joy meegenieten van dit spannende avontuur.

‘De Vloek van Severijn’De Vloek van Severijn
Joy is jarig. Ze wordt tien! Als ze met een grote doos vol lekkers naar haar school loopt, ontmoet ze een vreemd meisje. Joy heeft haar nog nooit gezien. En wat draagt ze gekke klompjes… Het onbekende meisje heet Marieke. Ze vertelt Joy een groot geheim: precies tweehonderd jaar geleden is ze vervloekt door een boze heks – en alleen Joy kan haar helpen! Kunnen de meisjes de betovering opheffen? Wat is er met die gemene heks gebeurd? En zal iemand het verhaal geloven? Eén ding is zeker: dit is een verjaardag om nooit meer te vergeten!

ISBN: 978 90 818569 2 8

‘Weg van de Steenen Trappen’ Geschreven monument voor mijn moeder!

Kaft

Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van drie generaties vrouwen, allen beïnvloed door die ene gebeurtenis in Eindhoven. Maria wordt als tweejarig meisje zwaar gewond binnengebracht in het Roermondse weeshuis ‘De Steenen Trappen’. Haar hele leven blijft ze op zoek waardoor en vooral waarom dit kon gebeuren. Deze zoektocht zal echter voortduren tot aan haar 67e levensjaar. Tot aan moment dat er op een zolder in Engeland een kistje met oude brieven werd gevonden. In deze brieven stonden plots alle antwoorden waarnaar  Maria haar hele leven op zoek was.Carmen was bij haar moeder op het moment dat ze deze brieven las en zag wat deze onthullingen met haar deden.

Haar besluit was genomen! Deze geschiedenis moest geschreven worden voordat niemand het zich meer kon herinneren. Een levendig en vooral spannend levensverhaal.

Loop mee aan de hand van Carmen door het leven van Maria! Geïllustreerd met prachtige foto’s uit de jaren vijftig tot nu!

ISBN : 978-90-818569-0-4 (eerste druk) & 978-90-818569-1-1 ( herziene druk)
* Opgenomen in het Nederlands erfgoed in Maart 2012

* Uitgebracht als luisterboek door de Stichting Dedicon in 2013

Voor vragen, bestellingen of reacties e-mail naar : ccwriter1962@gmail.com.